Ako si tu žijeme..
Viete, čo patrí k najtradičnejším jedlám z okolia Omšenia? Naše prababky tvrdia, že najlepší kapustový šalát sa pripravuje práve u nás a dnes vás potešíme receptom z tajných zošitov omšenských gazdiniek. Chcete si ho vyskúšať?
Postup je jednoduchý a rýchly:
Štyri väčšie zemiaky uvaríme v šupke. Pripravíme si 150 g tvrdého syra na strúhanie, jednu majolku a jeden pohár sterilizovanej kapusty. Uvarené zemiaky očistíme a nahrubo nastrúhame spolu so syrom. Pridáme majolku a kapustu. Dobrotu dochutíme a môžeme podávať. K šalátu je vhodné fľašovo zrelé víno, kto dá prednosť pivu, tiež nebude sklamaný.
Nuž neváhajte, príprava je jednoduchá a rýchla. Spoľahnite sa, že vás neminie pochvala členov rodiny či pohostených priateľov!
Poznáte aj vy podobné dobroty lokálnej kuchyne? Pošlite nám svoje recepty, radi ich uverejníme.