Vlastnoručne vyrobená sviatočná mňamka poteší nielen najmenších
Máme pre vás originálnu sviatočnú mňamku, vhodnú na akúkoľvek oslavu, ktorej prípravu určite so svojimi drobcami zvládnete ľavou zadnou. Bude to ľahké, jednoduché a hlavne rýchle! Tak poďme na to. Pripravíme nepečenú jablkovú tortu. Je to veľmi ľahký recept a naozaj sa tu nedá nič pokaziť.
Potrebujeme:
10 stredne veľkých jabĺk
4 dcl vody
6 polievkových lyžíc kryštálového cukru
2 Zlaté klasy
trocha hrozienok a orieškov
2 balíčky okrúhlych piškót
šľahačku v spreji a drobné ovocie na ozdobenie.
Ako budeme postupovať: Okrájané jablká postrúhame a rozvaríme s cukrom v 2 dcl vody na kašu. Zlatý klas rozmiešame v 2 dcl vody, prilejeme k jablkám a pridáme hrozienka a orechy podľa chuti. Časť zmesi vylejeme do tortovej okrúhlej formy, ktorú sme pred tým vyložili piškótami. Znova naukladáme piškóty a vylejeme zbytok zmesi. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky na niekoľko hodín. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a nakrájaným ovocím.
No a keďže na poriadnej oslave nesmie chýbať ani prípitok, poďme pripraviť ešte jahodovú limonádu. Potrebujeme 450g jahôd, 6 lyžičiek cukru, 4 lyžice citrónovej šťavy a jemne perlivú vodu. Ako na to? Jahody (2 si necháme na ozdobu) a 2 lyžice cukru vymiešame na kašu. Pripravíme si 2 poháre a na dno každého pohára rozdelíme vymiešanú kašu, pridáme po 2 lyžice cukru a po 2 lyžice citrónovej šťavy. Premiešame a zalejeme perlivou vodou, môžeme pridať ľad. Podávame ozdobené jahodami.
Prajeme vám radosť pri tvorení a myslite na to, že najdôležitejšie je všetko robiť s láskou a z lásky. Zaručene si vychutnáte sladké dobroty ale aj spoločne strávený čas pri ich príprave. A ak by vám k jablkovej torte jahodová voda nechutila, nelámte si hlavu – u Repiny sa dajú kúpiť aj ostrejšie moky.